Usein kysyttyä - Löytyisikö etsimäsi täältä?

Mistä löydän lisätietoa tuotteisiin käytetyistä raaka-aineista?

Rainbow mozzarellajuustoraaste on valmistettu pastöroidusta maidosta. Mikäli tuotteessa käytetty maito ei ole lämpökäsittelyltään vähintään pastöroitua, tulee siitä olla tuotepakkauksessa merkintä pastöroimaton, raakamaito tai termisoitu maito.

Oliiviöljy samenee, kun sitä säilytetään viileässä. Alhainen lämpötila saa öljyn muuttumaan jähmeämmäksi, jolloin öljy saattaa näyttää samealta ja rakeiselta tai muuttua lähes kiinteäksi. Tämä ei vaikuta öljyn laatuun tai käyttöominaisuuksiin. Öljy kirkastuu ja muuttuu nestemäiseksi jälleen huoneenlämpöisenä ja tuote on täysin käyttökelpoinen.

Rainbow esipaistetut viljaiset patongit pakataan suojakaasuun, jonka ansiosta tuote säilyy avaamattomassa pakkauksessa ilmoitettuun parasta ennen - päiväykseen saakka. Ennen pakkaamista patongin päälle suihkutetaan vielä alkoholia säilyvyyden parantamiseksi. Käytännössä loppupaistetussa tuotteessa ei alkoholia ole, koska se haihtuu paistamisen yhteydessä pois.

Kotimaista Keittojuureksissa porkkana ja lanttu ovat Suomesta, palsternakka ja selleri saatavuustilanteen mukaan joko Puolasta tai Suomesta ja purjo Puolasta. Tuotteen kotimaisuusaste vaihtelee hieman vuodesta toiseen. Kotimaista -tuotesarjan tuotteet täyttävät aina kotimaisuuden takaavien Hyvää Suomesta -merkin tai kasviksissa Sirkkalehti-merkin vaatimukset. Hyvää Suomesta -merkillä varustettu elintarvike on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Kun kaikki lopputuotteeseen käytetyt raaka-aineet lasketaan yhteen, on suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %. Hyvää Suomesta -merkki sallii kotimaisuusasteen joustamisen siksi, että Suomessa sadot vaihtelevat vuodesta toiseen ja esimerkiksi kaikkia vihanneksia ei täällä tuoteta riittävästi.

Keitettäessä irtoava vaahto on tyypillinen asia monelle herne- ja palkokasville, ja sen aiheuttaa erityisesti niissä olevat glykosidit. Myös sillä, huuhteleeko herneet ennen keittämistä vai käyttääkö liotusvettä, on vaikutusta vaahtoamiseen eli herneiden huuhtomisen ennen keittoa tulisi vähentää vaahtoamista. Yleisesti ohjeistetaan kuorimaan muodostunut vaahto pois, mutta se ei myöskään ole haitallista syödä.

Viinietikka säilyy avattuna myös huoneenlämmössä. Suorassa auringonvalossa tai kovin vaihtelevassa lämpötilassa tuotetta ei kuitenkaan suositella säilytettävän. Säilytyksen aikana etikkapulloon pohjalle saattaa kerääntyä sakkaa, mutta etikka on tästä huolimatta käyttökelpoista.

Rainbow alkoholiton lager-olut on täysin luonnontuote. Se on tuotettu panimomenetelmällä, jota kutsutaan hiivan kylmäprosessiksi. Kyseisessä menetelmässä panimohiiva lisätään vierteeseen sellaisissa olosuhteissa (lämpötila ja aika), että hiiva ei tuota alkoholia, mutta tuottaa oluen aromin.